Tehnologie

Anii de experienta si problemele diverse pe care le-am rezolvat in cursul activitatii noastre ne fac capabili sa proiectam si sa executam garduri electrice pentru orice specie de animal – inclusiv Homo Sapiens – si pentru orice amplasament existent. Impreuna cu materialele si componentele de gard de cea mai buna calitate, aducem si tehnologia montajului – trebuie sa tinem cont si de nuante care de obiciei sunt ignorate de catre amatori, dar care pana la urma vor decide daca un gard electric va fi functional si va lucra conform asteptarilor, sau dimpotriva.

Garduri PERMANENTE:

– Generator de impulsuri – sa alegem un aparat pentru nevoile noastre avand in vedere daca dorim sa extindem sistemul in viitor. In cazul in care nu avem sursa de curent de la retea, trebuie sa alimentam aparatul de la baterie, care la randul lui poate fi incarcat de la un panou solar printr-un regulator de tensiune.

– Izolatori – pentru diverse amplasamente sau stalpi trebuie sa alegem izolatorul potrivit. GALLAGHER ofera variante diferite pentru fiecare material aparte. In unele cazuri trebuie sa consideram utilizarea unor distantiere pentru izolatori.

– Stalpi – Liniile electrice pot fi montate pe orice tip de stalp: lemn, beton, fier, caramida etc. Noi de obiciei recomandam stalpi de salcam ce pot fi batute cu utilajul nostru hidraulic pentru ca sistemul sa fie cat se poate de stabil si sa aiba o durata de viata neasteptat de lunga.

– Fir electric – recomandam sarma zincata (3x) de 2,5mm cu tensiune mare la rupere (min 1300N/mm2) care nu se rugineste si are o conductivitate electrica foarte buna. Tensionarea firului se face cu unelte si teh            nici speciale, precum si legarea izolatoarelor de colt si de capat.

– Porti – avem seturi complete de poarta care includ izolatorii pentru poarta, resortul si manerul.

-Cablu de impamantare – un cablu special dublu izolat se foloseste pentru conectarea electrica a capetelor de linie sub porti, si acelasi cablu se foloseste pentru conectarea generatorului de impulsuri cu firele electrice. Nu este indicat sa folositi cabluri normale de cupru pentru ca in cazul gardurilor electrice avem tensiuni inalte (cca 6-8000V).

– Impamantare – gardul electric necesita un sistem separat de impamantare. Folositi teava galvanizata de cca 3/4, de min. 1,5m. Cereti sfatul specialistilor nostri pentru numarul de tevi pentru diferitele lungimi de gard.

Garduri MOBILE:

– Generator de impulsuri – In functie de lungimea gardului avem diferite modele cu puteri diferite, care sunt alimentate de la o baterie de 12 sau 9 volti (bateria nu este inclusa).

– Stalpi – Puteti folosi stalpi din material plastic foarte rezistent – tin mai multe sezoane – care nu au nevoie de izolatori separati si pot fi montate sau demontate cu usurinta.

– Fir electric – Puteti alege dintre fire sau benzi cu diferite grosimi, latimi sau rezistente electrice. Cereti sfatul nostru pentru diferitele specii de animale.

– Tambur pentru sarma sau banda – pentru strangerea si aplicarea usoara a sarmelor si benzilor.